Button zomeraanbieding

Carving.nl, sculpting company

Ons professionele Carving team creëert, al meer dan 25 jaar, de mooiste sculpturen in ijs, mergel, zand en hout.

Dat doen wij in ons atelier of op locatie in Nederland, België en Duitsland. Met deze 4 disciplines in huis leveren wij een compleet aanbod sculpturen, live demonstraties, workshops, ijsbarren en veel meer…

Wij nodigen je uit om een kijkje te nemen op onze website. Wilt je meer informatie over ons aanbod, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wij denken graag met je mee!

De spetters vliegen ervan af tijdens Carving Event!

Op het Forum en op het Stationsplein in Almere maken kunstenaars de mooiste sculpturen van ijs, hout, zand en mergel.

 
Carving is een beeldhouwkunst, waarbij uit diverse materialen bijzondere figuren gehouwd worden. Het carven (letterlijk: snijden) is een spectaculaire bezigheid, waarbij de spetters er soms letterlijk van af vliegen. Een carvingdemonstratie doet het publiek over het algemeen versteld staan van bewondering. Zo veranderen bijvoorbeeld hele boomstammen met behulp van een kettingzaag in wonderschone beelden en worden ruige ijsblokken met zaag en priem bewerkt tot kunstzinnige figuren. Ook het carven met zand en mergel levert prachtige sculpturen op.
De demonstraties op het Forum en Stationsplein vinden plaats op zaterdag tussen 12.00 en 17.00 en op zondag tussen 12.00 en 17.00 uur. Op het Stationsplein kunnen bezoekers ook deelnemen aan leuke workshops en zelf het carving gevoel ervaren. Kinderen kunnen meedoen aan een herfstworkshop waarbij zij eikeltjes uit ijs kunnen hakken.
De stoere teams van Carving.nl uit Schimmert (Limburg) zullen de demonstraties en workshops verzorgen.

vrijdag 5 oktober 2012, Bron: www.vvvalmere.nl