Sculpturen Festival Almere

Spectaculaire carving demonstraties en workshops voor jong en oud!

De vele pleinen van Almere Centrum zijnweer gevuld met prachtige beelden, spectaculaire carving demonstraties en leuke workshops tijdens de derde editie van het Sculpturen Festival.

Van diverse soorten materialen, zoals mergel, hout, zand en ijs, worden ter plaatse de prachtigste beelden gemaakt met als thema de dieren uit de Nieuwe Wildernis. Niet alleen kunnen bezoekers deelnemen aan diverse workshops, dit jaar gaat een aantal gelukkigen zelfs naar huis met een dierenbeeld. Tijdens de speciale tentoonstelling kun je namelijk bieden op de vervaardigde houtcarving beelden, waarbij de opbrengst ten goede komt aan Staatsbosbeheer.

 
Carving is een beeldhouwkunst waarbij uit diverse materialen bijzondere figuren gehouwd worden. Het carven (letterlijk: snijden) is een spectaculaire bezigheid waar het publiek ogen en oren tekort komt. Zo veranderen hele boomstammen met behulp van een kettingzaag in indrukwekkende dierenbeelden en worden enorme ijsblokken met kettingzaag en priem bewerkt tot kristalachtige figuren. Ook het carven met zand en mergel levert de prachtigste sculpturen op. Dit jaar worden alle beelden in het thema van de bioscoopfilm De Nieuwe Wildernis gecarved. Bovendien is er een boswachter van Staatsbosbeheer aanwezig om uitleg te geven over de verschillende dieren.

 
IJsblokselfie
Zowel op het Forum als op het Stationsplein kan men dagelijks een icecarver aan het werk zien die met kettingzaag en priem de mooiste figuren uit ijsblokken tevoorschijn haalt. Daarnaast staat er een enorm ijsblok, dat zo is vormgegeven dat je er in kunt staan. Een prachtige locatie voor een ijsblokselfie! In een ander ijsblok is een grote hoeveelheid muntjes verwerkt en kun je kans maken op leuke prijzen als je raadt hoeveel muntjes erin zitten.
Bieden
Op het Stadhuisplein komt dit jaar op zondag een tentoonstelling waar de diverse gecarvede beelden te zien zijn. Aanwezige bezoekers kunnen hierop bieden en als jouw bod het hoogst is, ga je die dag naar huis met een prachtig en uniek dierenbeeld. Bovendien gaat de gehele opbrengst naar Staatsbosbeheer, zodat zij prachtige natuurgebieden zoals de Oostvaardersplassen (waar De Nieuwe Wildernis is opgenomen) in stand kunnen houden.
De stoere teams van Carving.nl uit Schimmert (Limburg) zullen de demonstraties en workshops verzorgen."

bron: www.almereheadlines.nl

Foto's Carving Event Almere 2014